Честит празник, скъпи приятели от екипа на Сдружение „Активно общество“!

За Сдружение „Активно общество“ 5 декември е двоен празник – не само защото на тази дата се отдава заслуженото на делото на всички доброволци, но защото нашето Сдружение има рожден ден. Днес ставаме на 7 години!

Казват, че за едно дете първите седем години са най-важни – за нас това бяха години, в които научихме много, преживяхме заедно много хубави моменти, срещнахме и трудности, имаше и разочарования, но те ни направиха по-силни.

Всичко, постигнато през изминалите седем години, е благодарение на членовете на Сдружение „Активно общество“ и на доброволците, които безкористно отдават от своето време и енергия, за да станат реалност нашите инициативи.

Скъпи приятели от екипа на Сдружение „Активно общество“,
Честит двоен празник!

Вярвам, че и занапред ще приемате доброволчеството като призвание и ще работите в името на това да се развива гражданското общество, ще съдействате, за да се случват добрите примери и в защита на благородните каузи.

Така и в бъдеще заедно, като част от голямото семейство на Сдружение „Активно общество“, ще постигаме нови и по-големи успехи, ще израстваме като хора и като граждани, ще бъдем полезни на нашето общество!
 

 

 

 

 

Радослав Георгиев, председател на Сдружение „Активно общество“

 

Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ изнесе лекция пред ученици в Дреновец

Сдружение „Активно общество“ – както показва и името на нашата организация – се стреми да събере на едно място активни млади хора, които искат да направят нещо за своето населено място и за развитието на обществото, в което живеят. Единадесетокласникът Миладин Боянов от село Дреновец доказват това. На 2 декември младежът, който от около една година членува в Сдружение „Активно общество“, изнесе лекция на тема „Световния ден на СПИН/ХИВ” пред ученици от гимназиален курс в училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, където самият Миладин учи.

„От доста време желая да направя нещо такова, тъй като искам да уча медицина. И за мен това е много важно, тъй като СПИН е заболяване, с което всяка една минута се заразяват нови и нови хора. По случай Световния ден за борба срещу СПИН/ХИВ реших да направя една такава лекция пред ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Дреновец“, разказа Миладин.

Прочети още: Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ изнесе лекция пред ученици в Дреновец

Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството на Сдружение „Активно общество“

На 8 ноември екипът на проект „Интеграция, чрез неформално образование“ проведе пресконференция в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Брегово. По време на пресконференцията ръководителят на проекта Илияна Кръстева запозна обществеността с целите, целевите групи и дейностите, които ще бъдат изпълнявани в рамките на проекта, който е с продължителност 10 месеца. За реализацията на проекта училището в Брегово си партнира със Сдружение „Активно общество“ – град Видин.

Прочети още: Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството...

Търсите работа или работници? Посетете http://danubejobs.eu

Постепенно набира популярност уеб-платформата, създадена като една от дейностите по проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион на сътрудничество Дробета Турну Северин – Видин“, който приключи успешно на 28 декември 2019 година. По проекта Сдружение „Активно общество“ си партнираше с Община Вънжу Маре (Румъния), а една от основните цели беше да бъдат свързани пазарите на труда на Видин и Дробета Турну-Северин, както и да се промотира трудовата мобилност в трансграничния регион.
Именно в тази връзка беше разработена и уеб-платформата http://danubejobs.eu, чрез която посредством създаване на свой профил компаниите могат да публикуват обяви, а гражданите имат възможност да кандидатстват за обявените работни позиции.
Регистрацията е безплатна – възползвайте се!

 

Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на закона, а не на частни интереси

В навечерието сме на избори за кметове на 264 общини и няколко хиляди кметове на населени места, райони в големите градове и общински съветници. Но като че ли тези важни за всекидневието на хората избори остават в сянката на предстоящия преди това избор на главен прокурор. В медийното пространство и в някои от „махалите“ във „Фейсбук“ тази тема се хиперболизира до крайност. Твърди се даже, че „гражданското общество“ било срещу избора на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Точно тази претенция на група хора и неправителствени организации да говорят от името на всички ни, без да имат каквото и да било право и основание да смятат, че представляват целокупното „гражданско общество“, ме кара да взема отношение.

Прочети още: Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на...

   
© Активно Общество