Видин се преклони пред паметта на Васил Левски

Сдружение „Активно общество“ се включи във възпоменателното честване, с което във Видин беше отбелязана 147-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. По традиция, поклонението пред паметта на един от най-големите герои на България започна в храма „Свети вкмч. Димитър“ със заупокойна молитва, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. След службата шествие се отправи от катедралния храм към мястото на поклонението – бюст-паметника на Васил Левски, намиращ се до детската градина, носеща името на Апостола.

Прочети още: Видин се преклони пред паметта на Васил Левски

Честит празник, скъпи приятели от екипа на Сдружение „Активно общество“!

За Сдружение „Активно общество“ 5 декември е двоен празник – не само защото на тази дата се отдава заслуженото на делото на всички доброволци, но защото нашето Сдружение има рожден ден. Днес ставаме на 7 години!

Казват, че за едно дете първите седем години са най-важни – за нас това бяха години, в които научихме много, преживяхме заедно много хубави моменти, срещнахме и трудности, имаше и разочарования, но те ни направиха по-силни.

Всичко, постигнато през изминалите седем години, е благодарение на членовете на Сдружение „Активно общество“ и на доброволците, които безкористно отдават от своето време и енергия, за да станат реалност нашите инициативи.

Скъпи приятели от екипа на Сдружение „Активно общество“,
Честит двоен празник!

Вярвам, че и занапред ще приемате доброволчеството като призвание и ще работите в името на това да се развива гражданското общество, ще съдействате, за да се случват добрите примери и в защита на благородните каузи.

Така и в бъдеще заедно, като част от голямото семейство на Сдружение „Активно общество“, ще постигаме нови и по-големи успехи, ще израстваме като хора и като граждани, ще бъдем полезни на нашето общество!
 

 

 

 

 

Радослав Георгиев, председател на Сдружение „Активно общество“

 

Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ изнесе лекция пред ученици в Дреновец

Сдружение „Активно общество“ – както показва и името на нашата организация – се стреми да събере на едно място активни млади хора, които искат да направят нещо за своето населено място и за развитието на обществото, в което живеят. Единадесетокласникът Миладин Боянов от село Дреновец доказват това. На 2 декември младежът, който от около една година членува в Сдружение „Активно общество“, изнесе лекция на тема „Световния ден на СПИН/ХИВ” пред ученици от гимназиален курс в училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, където самият Миладин учи.

„От доста време желая да направя нещо такова, тъй като искам да уча медицина. И за мен това е много важно, тъй като СПИН е заболяване, с което всяка една минута се заразяват нови и нови хора. По случай Световния ден за борба срещу СПИН/ХИВ реших да направя една такава лекция пред ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Дреновец“, разказа Миладин.

Прочети още: Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ изнесе лекция пред ученици в Дреновец

Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството на Сдружение „Активно общество“

На 8 ноември екипът на проект „Интеграция, чрез неформално образование“ проведе пресконференция в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Брегово. По време на пресконференцията ръководителят на проекта Илияна Кръстева запозна обществеността с целите, целевите групи и дейностите, които ще бъдат изпълнявани в рамките на проекта, който е с продължителност 10 месеца. За реализацията на проекта училището в Брегово си партнира със Сдружение „Активно общество“ – град Видин.

Прочети още: Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството...

Търсите работа или работници? Посетете http://danubejobs.eu

Постепенно набира популярност уеб-платформата, създадена като една от дейностите по проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион на сътрудничество Дробета Турну Северин – Видин“, който приключи успешно на 28 декември 2019 година. По проекта Сдружение „Активно общество“ си партнираше с Община Вънжу Маре (Румъния), а една от основните цели беше да бъдат свързани пазарите на труда на Видин и Дробета Турну-Северин, както и да се промотира трудовата мобилност в трансграничния регион.
Именно в тази връзка беше разработена и уеб-платформата http://danubejobs.eu, чрез която посредством създаване на свой профил компаниите могат да публикуват обяви, а гражданите имат възможност да кандидатстват за обявените работни позиции.
Регистрацията е безплатна – възползвайте се!

 

   
© Активно Общество