Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на закона, а не на частни интереси

В навечерието сме на избори за кметове на 264 общини и няколко хиляди кметове на населени места, райони в големите градове и общински съветници. Но като че ли тези важни за всекидневието на хората избори остават в сянката на предстоящия преди това избор на главен прокурор. В медийното пространство и в някои от „махалите“ във „Фейсбук“ тази тема се хиперболизира до крайност. Твърди се даже, че „гражданското общество“ било срещу избора на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Точно тази претенция на група хора и неправителствени организации да говорят от името на всички ни, без да имат каквото и да било право и основание да смятат, че представляват целокупното „гражданско общество“, ме кара да взема отношение.

Прочети още: Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на...

Сдружение „Активно общество“ участва в младежко изложение в Бургас

Форумът бе организиран от Министерство на младежта и спорта

Сдружение „Активно общество“ участва в организирано от Министерство на младежта и спорта младежко изложение. Със събитието, което се проведе в Морската градина на град Бургас, бе отбелязан Международният ден на младежта – 12 август. Идеята на изложението бе посетителите да се запознаят с дейността на младежки организации от цялата страна. Именно с цел да представи своята разнообразна дейност, в събитието се включи и Сдружение „Активно общество“.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ участва в младежко изложение в Бургас

Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“

За първа година сред участничките в гребната регата ТИД, които акостираха във Видин, бяха избрани „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“. Сдружение „Активно общество“ подкрепи организатора на инициативата Богомил Петров, като осигури награди за двете момичета, които станаха първите носителки на тези титли.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД...

Обявява се нов конкурс за набиране на проектни предложения към Младежка банка – Видин (обновена)

Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, обявява за четвърта поредна година конкурс за набиране на проекти по механизма за финансиране на идейни предложения на млади хора до 25-годишна възраст.
За да имат възможност повече младежи да се организират и да участват в конкурса, срокът за приемане на проекти се удължава до 26 август (понеделник) включително. Проектните предложения могат да се подават по електронен път – на електронната поща на Сдружение „Активно общество“ Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , или на място в офиса на Сдружението в град Видин, пл. „Бдинци“ №2.
По всяко време от екипа на Младежка банка ще са на разположение за консултации и помощ в процеса на разработването на проектите.

 

 

Великденски Благотворител базар организира Младежка банка – Видин

На Велики четвъртък – най-важния ден от Страстната седмица, доброволците от екипа на Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, организираха Благотворителен Великденски базар пред Средно училище „Цар Симеон Велики“. „Решихме да проведем точно на Велики четвъртък нашия базар, защото едно от посланията на Великден е именно това, че трябва да вършим добри дела и да си помагаме един на друг“, сподели Биляна Борисова, която ръководи Младежка банка – Видин.

Прочети още: Великденски Благотворител базар организира Младежка банка – Видин

   
© Активно Общество