Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“

За първа година сред участничките в гребната регата ТИД, които акостираха във Видин, бяха избрани „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“. Сдружение „Активно общество“ подкрепи организатора на инициативата Богомил Петров, като осигури награди за двете момичета, които станаха първите носителки на тези титли.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД...

Обявява се нов конкурс за набиране на проектни предложения към Младежка банка – Видин

Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, обявява за четвърта поредна година конкурс за набиране на проекти по механизма за финансиране на идейни предложения на млади хора до 25-годишна възраст.
Проекти ще се приемат от 5 август до 20 август, включително. Проектните предложения могат да се подават по електронен път – на електронната поща на Сдружение „Активно общество“ Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , или на място в офиса на Сдружението в град Видин, пл. „Бдинци“ №2.
По всяко време от екипа на Младежка банка ще са на разположение за консултации и помощ в процеса на разработването на проектите.

 

 

Великденски Благотворител базар организира Младежка банка – Видин

На Велики четвъртък – най-важния ден от Страстната седмица, доброволците от екипа на Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, организираха Благотворителен Великденски базар пред Средно училище „Цар Симеон Велики“. „Решихме да проведем точно на Велики четвъртък нашия базар, защото едно от посланията на Великден е именно това, че трябва да вършим добри дела и да си помагаме един на друг“, сподели Биляна Борисова, която ръководи Младежка банка – Видин.

Прочети още: Великденски Благотворител базар организира Младежка банка – Видин

Младежка банка – Видин с поредна успешна кампания за набиране на средства

Поредна успешна кампания за набиране на дарения осъществи Младежка банка – Видин. Младите доброволци се включиха в традиционния концерт-конкурс „Песен на Свети Валентин“, като подредиха благотворителен базар във фоайето на видинската Симфониета, в чиято зала се проведе концерт-конкурсът. А за интереса, който инициативата привлече, доказателство е фактът, че към края на вечерта щандът на младежите беше почти празен. Имаше и хора, които не си взеха нищо от базара, но след като разбраха, че набираните средства са в подкрепа на младежката предприемчивост, направиха само дарение.

„В продължение на няколко дни преди това с екипа на Младежка банка изработвахме валентинки и други предмети, свързани с празника, които изложихме на базара – всеки можеше да си вземе по нещо от там, като в замяна на това пусне дарение в специално поставената за целта кутия.

Всеки, взел си по нещо от базара и, съответно, направил дарение, получаваше номер, с който участваше в томболата, която се проведе в края на конкурса „Песен на Свети Валентин“. За победителите в томболата бяха осигурени награди“, разказа ръководителката на Младежка банка – Видин Биляна Борисова.

Прочети още: Младежка банка – Видин с поредна успешна кампания за набиране на средства

Трудова борса ще бъде организирана във Видин

Сдружение „Активно общество“ организира трудова борса на 19 и 20 ноември. Трудовата борса, която се провежда в рамките на проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион на сътрудничество Дробета Турну Северин – Видин“ по Програма „Интеррег V-А“ Румъния – България, ще бъде във фоайето на Симфоениета – Видин. Откриването на събитието ще е в 10:00 ч. на 19 ноември и ще продължи до 18:00 ч. На 20 ноември борсата ще бъде открита в 09:00 ч. и ще продължи до 17:00 ч.
Очаква се в борсата да вземат участие безработни и неактивни лица, както и работодатели не само от област Видин, но и от региона на Дробета Турну Северин. Целта на трудовата борса е да свърже безработните и неактивните лица с потенциални работодатели, като в същото време се насърчи трудовата мобилност в трансграничния региона Дробета Турну Северин – Видин. На следващо място чрез провеждането на това събитие ще се популяризират целите и дейностите по проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион на сътрудничество Дробета Турну Северин – Видин“, както и приносът на европейските фондове за успешната интеграция на пазара на труда на безработни и неактивни лица.

   
© Активно Общество