Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството на Сдружение „Активно общество“

На 8 ноември екипът на проект „Интеграция, чрез неформално образование“ проведе пресконференция в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ град Брегово. По време на пресконференцията ръководителят на проекта Илияна Кръстева запозна обществеността с целите, целевите групи и дейностите, които ще бъдат изпълнявани в рамките на проекта, който е с продължителност 10 месеца. За реализацията на проекта училището в Брегово си партнира със Сдружение „Активно общество“ – град Видин.

Прочети още: Стартира проект „Интеграция, чрез неформално образование“ в училището в Брегово, с партньорството...

Търсите работа или работници? Посетете http://danubejobs.eu

Постепенно набира популярност уеб-платформата, създадена като една от дейностите по проект „Активни мерки за заетост в пограничния регион на сътрудничество Дробета Турну Северин – Видин“, който приключи успешно на 28 декември 2019 година. По проекта Сдружение „Активно общество“ си партнираше с Община Вънжу Маре (Румъния), а една от основните цели беше да бъдат свързани пазарите на труда на Видин и Дробета Турну-Северин, както и да се промотира трудовата мобилност в трансграничния регион.
Именно в тази връзка беше разработена и уеб-платформата http://danubejobs.eu, чрез която посредством създаване на свой профил компаниите могат да публикуват обяви, а гражданите имат възможност да кандидатстват за обявените работни позиции.
Регистрацията е безплатна – възползвайте се!

 

Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на закона, а не на частни интереси

В навечерието сме на избори за кметове на 264 общини и няколко хиляди кметове на населени места, райони в големите градове и общински съветници. Но като че ли тези важни за всекидневието на хората избори остават в сянката на предстоящия преди това избор на главен прокурор. В медийното пространство и в някои от „махалите“ във „Фейсбук“ тази тема се хиперболизира до крайност. Твърди се даже, че „гражданското общество“ било срещу избора на кандидата за главен прокурор Иван Гешев. Точно тази претенция на група хора и неправителствени организации да говорят от името на всички ни, без да имат каквото и да било право и основание да смятат, че представляват целокупното „гражданско общество“, ме кара да взема отношение.

Прочети още: Радослав Георгиев, председател на Сдружение "Активно общество": Главният прокурор служи на...

Сдружение „Активно общество“ участва в младежко изложение в Бургас

Форумът бе организиран от Министерство на младежта и спорта

Сдружение „Активно общество“ участва в организирано от Министерство на младежта и спорта младежко изложение. Със събитието, което се проведе в Морската градина на град Бургас, бе отбелязан Международният ден на младежта – 12 август. Идеята на изложението бе посетителите да се запознаят с дейността на младежки организации от цялата страна. Именно с цел да представи своята разнообразна дейност, в събитието се включи и Сдружение „Активно общество“.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ участва в младежко изложение в Бургас

Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“

За първа година сред участничките в гребната регата ТИД, които акостираха във Видин, бяха избрани „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД Дунав“. Сдружение „Активно общество“ подкрепи организатора на инициативата Богомил Петров, като осигури награди за двете момичета, които станаха първите носителки на тези титли.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ подкрепи инициативата за избиране на „Мис ТИД Дунав“ и „Мини мис ТИД...

   
© Активно Общество