Видинската болница и две социални организации получиха предпазни маски

Защитните средства бяха осигурени в рамките на кампанията на Сдружение „Активно общество“ „Солидарни в кризата“

Сдружение „Активно общество“ предостави предпазни маски за многократна употреба на две социални организации и на болницата във Видин. Общо 90 маски получиха „Комплекс за социални услуги за деца и семейства“, Фондация „Уникалните деца на Видин“ и МБАЛ „Света Петка“. Вярваме, че защитните средства ще са от полза както за потребителите и работещите в социалните организации, така и за пациенти и персонала на видинската болница.

Прочети още: Видинската болница и две социални организации получиха предпазни маски

Сдружение „Активно общество“ почисти зелени площи в к-с „Химик“

Сдружение „Активно общество“, съвместно с Екокомисия Видин, проведе акция по почистване на зелени площи в град Видин. Организирахме съботната екоинициатива в отговор на призива на Община Видин всички ние, жителите на този град, да се включим в почистването и облагородяването на прилежащите площи към жилищните кооперации и блокове, така че обкръжаващата ни среда да стане по-приятна.

Решихме да стартираме инициативата от най-населения квартал в град Видин – „Химик“, като съсредоточихме усилията си в района на блок „Яворов“, около Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Славейче“. При почистването обърнахме особено внимание на детските и спортните площадки в района, от където също събрахме значително количество отпадъци.

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ почисти зелени площи в к-с „Химик“

„Асоциация на власите в България“ се включи в кампанията „Спаси едно дърво“. Включете се и вие!

Първата организация, която се отзова на призива на Сдружение „Активно общество“ за участие в седмото поредно издание на кампанията „Спаси едно дърво“, е „Асоциация на власите в България“. От неправителствената организация неизменно подкрепят нашата екоинициатива, като събират генерираните в рамките на дейността им хартиени отпадъци. Доброволци на Сдружение „Активно общество“ пренесоха събраната хартия до мястото, където тя ще се съхранява докато дойде моментът за предаването й за рециклиране.

Прочети още: „Асоциация на власите в България“ се включи в кампанията „Спаси едно дърво“. Включете се и вие!

Стартира кампанията „Спаси едно дърво“ – 2020

Сдружение „Активно общество“ обявява старта на поредното издание на кампанията „Спаси едно дърво“. За седма година отправяме призив към администрации, институции и граждани да събират непотребна хартия. Целта е да насърчим изграждането на култура на рециклиране у възможно най-голям брой хора.

Събраната в рамките на кампанията хартия ще бъде предадена за рециклиране, а с получените средства ще се закупят фиданки. През изминалите шест издания на „Спаси едно дърво“ успяхме да създадем партньорства с редица държавни горски стопанства. Отново ще се обърнем към тях, за да дарят още фиданки, които ще засадим в паркови пространства, зелени площи, дворове на детски градини и училища, и на още много места. Така ще бъде постигната и другата цел на кампанията – нашите населени места да станат по-зелени, а въздухът, който дишаме – по-чист.

Прикачания:
ФайлРазмер на файла:
Свали този файл (заявка.docx)заявка.docx268 КБ
Свали този файл (справка.docx)справка.docx268 КБ
Свали този файл (Указания_Спаси_едно_дърво.pdf)Указания_Спаси_едно_дърво.pdf709 КБ

Прочети още: Стартира кампанията „Спаси едно дърво“ – 2020

Сдружение „Активно общество“ организира кампания за набиране на предпазни средства и материали за дезинфекция

Сдружение „Активно общество“ организира благотворителна кампания за събиране на предпазни маски или материали за изработване на маски (плат, ластик и др.), както и предпазни средства, хигиенни материали и средства за дезинфекция, които да бъдат раздадени на нуждаещи се хора в област Видин.

Подемайки тази инициатива, протягаме ръка за помощ на хората, които нямат икономическата възможност да си закупят необходимите предпазни средства, за да се защитят от заразяване с коронавирус. Обръщаме се и с апел към шивачите и като цяло хората, които умеят да шият – който желае и има възможност да се включи в изработването на предпазни маски, нека се свърже с нас!

Прочети още: Сдружение „Активно общество“ организира кампания за набиране на предпазни средства и материали за...

   
© Активно Общество