Сдружение „Активно общество“ и Видинска света митрополия за втора поредна организира детски празник по повод „ Възкресение Христово“

В първият ден от Страстната седмица – седмицата, посветена на страданията Христови, в катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, се проведе детски Великденски празник на децата от видинските детски градини. Празникът бе организиран по повод Великден от Сдружение „Активно общество“ и Видинска света митрополия.

Събитието започна с изложба на детски рисунки, които малките възпитаници бяха направили на тема „Възкресение Христово“. Малчуганите бяха поздравени от  Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и Павла Цветкова от  Сдружение „Активно общество“.

Детският празник продължи с програма подготвена от децата, след което бяха раздадени грамоти на детските гради за участие в инициативата, както и книжки и лакомства за всички присъстващи малчугани.

Празникът се организира за втора година, като идеята е да се създаде традиция и всяка година децата да се събират и да отбелязват Възкресение Христово със своя програма от песни, стихчета и хора.

   
© Активно Общество