ЗАСАЖДАНЕ НА ДРЪВЧЕТА В ПГ“ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“- ВИДИН

На 19.04.2017 г. стартираха информационни срещи за кампанията "СПАСИ ЕДНО ДЪРВО".
Радослав Георгиев - Председател на Сдружение "Активно общество" - Видин гостува на учениците от 9-а клас и от 11-г клас на Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" - Видин.
Той представи резултатите от 3-годишния период, през който се реализира кампанията и целта тя да се превърне в национално представена такава.
Кампанията ще премине през три етапа, като ще стартира в началото на месец май и ще финализира през месец ноември.
Първият етап от кампанията в периода 1 - 7 май ще представлява разпространяване на кутии за събиране на хартия в обществени сгради и търговски обекти. Той е част от събитията на Европейската седмица на младежта 1 – 7 май, реализирани на територията на България.
Вторият етап е в периода 8 май – 8 юни, предаване на събраната хартия за рециклиране. През ноември е третия етап представляващ засаждане на дръвчета.
Апелът към учениците е да информират обществеността в града за значимостта на кампанията, активизиране на събирането на отпадъчна хартия за рециклиране и засаждане на дръвчета.
Ученици - доброволци ще засадят брезички в двора на училището при подходящи климатични условия. По време на срещата учениците се запознаха с благотворното влияние на този дървесен вид и четоха литературни произведения по темата. Нора Ванкова ученичка от 9-а клас прочете стихотворението "Бреза" на Сергей Есенин на руски и на български език. 


За повече информация за кампания "СПАСИ ЕДНО ДЪРВО" и заявка за включване:

 гр. Видин, пл. „Бдинци“ № 2

тел.: 0894 23 22 54 – инж. Радослав Георгиев, ръководител МИКЦ

0888 70 16 27 – Емил Иванов, координатор МИКЦ

mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

aktivnoobshtestvo.org 

https://www.facebook.com/Aktivnoobshestvo/

   
© Активно Общество