Сдружение Активно общество: Трябва ни път, не обещания

Инфраструктурата е ключът към  развитието на даден регион. Безспорно без пътища  икономическото възраждане на Видин няма как да се случи, с каквото и природно и културно –историческо богатство да разполагаме. Изграждането на четирилентов скоростен път Видин- Ботевград е ключова предпоставка, за да се свърже пълноценно регионът ни с Европа чрез транспортен коридор №4 и за да привлечем инвеститори. Изграждането на този път, както и на тунелът под Петрохан не са утопия, но искат силна управленска воля и решимост да се преодолее острата икономическа и демографска криза в Северозападна България.

Изграждането на модерна инфраструктура отдавна е жизненоважна необходимост и заради огромния тежкотоварен трафик от и към Дунав мост 2. Статистиката показва, че на ден през моста преминават по около 2500 моторни превозни средства, голяма част от  които - тирове. Пътно-транспортните произшествия се превърнаха в ежедневие. Смъртните случаи са се увеличили повече от 3 пъти за последните 2 години.

Тази черна статистика не се влияе от обещания. Нужни са бързи и конкретни действия за изграждането на магистрален или поне четирилентов скоростен път, който да поеме убийственият трафик и да направи икономическото и социално възраждане на Видин възможно. Крайно време е регионът ни да се превърне в реален приоритет и да има шансът и възможността да се изравни с останалите региони на страната ни.

   
© Активно Общество