Биляна Борисова от Сдружение „Активно общество“ с първо място в инициативата „Мисия доброволец – (не)възможна“

18-годишната Биляна Борисова от Видин зае първо място в инициативата на Министерство на младежта и спорта „Мисия доброволец – (не)възможна“, организирана по случай 5 декември – Международен ден на доброволчеството. Победата на Биляна е повече от категорична, като снимката на младата видинчанка, публикувана на Фейсбук страницата на „Национална информационна система за младежта“, събра над 1800 харесвания, с 400 повече от втория в класирането. На церемония на 5 декември петимата доброволци, събрали най-много харесвания, ще получат специална награда на Министерство на младежта и спорта.
„Искам да благодаря на Сдружение „Активно общество“, което ме номинира за участие в инициативата „Мисия доброволец – (не)възможна“, и след това подкрепи моята кандидатура. Разбира се, първото място ме радва, но по-важното за мен е, че толкова хора ме подкрепиха“, сподели Биляна Борисова. Младата видинчанка, която е възпитаничка на Профилирана природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, допълни, че тази огромна засвидетелствана подкрепа само още повече я стимулира да продължи да участва в доброволчески кампании и инициативи, като се надява, че с примера си ще зарази и околните.
Биляна Борисова беше един от активните участници в предходното издание на Младежка банка – Видин, а тази година вече е ръководител на Младежката банка и заедно с останалите доброволци от екипа организират и провеждат различни инициативи за набиране на дарения, с които в последствие ще бъдат финансирани проекти на млади хора от област Видин. „Искам да поканя всички активни млади хора от Видин да се включат в екипа на Младежка банка. Това е една чудесна инициатива – когато млади хора работим и създаваме нещо за нашия град и за обществото ни, това е супер мотивиращо както за самите нас, така и за хората около нас. Ние сме екип, приятели – забавляваме се, докато работим. Който има желание, нека да заповяда и да се включи в нашия екип – няма да съжалявате“, призова Биляна Борисова.

   
© Активно Общество