Сдружение „Активно общество“ учредява Годишни младежки награди

На 5 декември, когато Сдружение „Активно общество“ отбеляза своя шести рожден ден, беше обявено учредяването на Годишни младежки награди. Това стана на пресконференция, провела се в офиса на Сдружение „Активно общество“, на която беше представен правилникът за връчване на наградите, както и беше обявено, че започва приемането на номинации в отделните категории.
„Решихме за шестгодишнината на Сдружението да учредим годишни награди, които да се връчват на млади активни хора от област Видин, които са се изявили в различни насоки – смятаме, че това ще бъде едно признание за младежите, които успяват по някакъв начин да допринесат за  развитието на нашата област. Смятаме, че такива млади хора трябва да бъдат наградени, за да им се даде стимул да развиват тази си дейност и за в бъдеще, а и за да се даде пример за останалите младежи в област Видин“, заяви председателят на Сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев.
Ежегодно ще бъдат връчвани награди в седем категории: Награда за изключителни постижения в образованието и науката; Награда за изключителни постижения в културата; Награда за изключителни постижения в спорта; Награда „Млад лидер“; Награда „Млад експерт“; Награда „Млад предприемач“; Награда „Млад доброволец“. Номинираните трябва да са на възраст от 15 до 29 години и да живеят на територията на област Видин.
Номинации могат да правят както граждани, така и организации и институции, като за тази цел е необходимо да се попълни формуляр по образец, препоръчително е и да се приложат материали (сертификати, награди, публикации в медиите и др.), подкрепящи номинацията. Един младеж може да бъде номиниран в повече от една категории.
Номинации за 2018 година ще се приемат до 20 февруари 2019 г. на имейла на Сдружение „Активно общество“ – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , на Фейсбук страницата на Сдружение „Активно общество“ или на място в офиса на Сдружение „Активно общество“ – гр. Видин, площад „Бдинци“ №2. След това седемчленна комисия, съставена от представители на органите на местната и на държавната власт в област Видин, на институции, на неправителствения сектор и на бизнеса, както и на Сдружение „Активно общество“, ще определи младежите, победители в отделните категории. Награждаването ще бъде на специална церемония през февруари 2019 г., на която ще бъде отдадена заслужена почит на най-отличилите се през годината млади хора в област Видин.

Правилника за връчване на Годишните младежки награди, както и формуляра за номиниране можете да изтеглите от линковете по долу.
За допълнителна информация: тел.: 0899 815 452

 

 

 

   
© Активно Общество