Младежка банка – Видин с поредна успешна кампания за набиране на средства

Поредна успешна кампания за набиране на дарения осъществи Младежка банка – Видин. Младите доброволци се включиха в традиционния концерт-конкурс „Песен на Свети Валентин“, като подредиха благотворителен базар във фоайето на видинската Симфониета, в чиято зала се проведе концерт-конкурсът. А за интереса, който инициативата привлече, доказателство е фактът, че към края на вечерта щандът на младежите беше почти празен. Имаше и хора, които не си взеха нищо от базара, но след като разбраха, че набираните средства са в подкрепа на младежката предприемчивост, направиха само дарение.

„В продължение на няколко дни преди това с екипа на Младежка банка изработвахме валентинки и други предмети, свързани с празника, които изложихме на базара – всеки можеше да си вземе по нещо от там, като в замяна на това пусне дарение в специално поставената за целта кутия.

Всеки, взел си по нещо от базара и, съответно, направил дарение, получаваше номер, с който участваше в томболата, която се проведе в края на конкурса „Песен на Свети Валентин“. За победителите в томболата бяха осигурени награди“, разказа ръководителката на Младежка банка – Видин Биляна Борисова.

Тя допълни, че е имала възможност да представи пред присъстващите на концерт-конкурса какво представлява Младежка банка – уникален механизъм, в рамките на който младежи провеждат различни кампании за набиране на средства, развивайки така своята креативност и гражданска активност, а с набраните средства се финансират проектни идеи на други млади хора.

Екипът на Младежка банка – Видин все още приема нови доброволци. „Вратите ни винаги са отворени за млади хора с идеи, които искат да се включат в нашата дейност“, подчерта Биляна Борисова.

   
© Активно Общество