Великденски Благотворител базар организира Младежка банка – Видин

На Велики четвъртък – най-важния ден от Страстната седмица, доброволците от екипа на Младежка банка – Видин, създадена към Сдружение „Активно общество“, организираха Благотворителен Великденски базар пред Средно училище „Цар Симеон Велики“. „Решихме да проведем точно на Велики четвъртък нашия базар, защото едно от посланията на Великден е именно това, че трябва да вършим добри дела и да си помагаме един на друг“, сподели Биляна Борисова, която ръководи Младежка банка – Видин.

Младите доброволци отново осъществиха доказалата се като много успешна инициатива „Вашата книга за младежка кауза“ – хората имаха възможност да изберат някоя от дарените специално за инициативата книги, като в замяна пускаха дарение в поставената за тази цел кутия. „Тъй като наближава Великден, боядисвахме яйца, имаше и козунаци, които спиращите се нашия базар можеха да си вземат, като съответно направят дарение – кой колкото прецени“, обясни Мария-Надежда Миленова „Отново изнесохме и макетите на великденски яйца, които изработихме – който желаеше, имаше възможност да си направи снима с тях. Освен това наши доброволки рисуваха с боя лицата на децата, които желаеха“, допълни Биляна Борисова.

В крайна сметка, благодарение на усилията на доброволците, Великденският базар беше поредната успешна инициатива на Младежка банка – Видин, като десетки хора откриха своето ново книжно богатство, отнесоха вкъщи Великденско яйце или козунак или се снимаха с макетите на великденски яйца. Други пък не си взеха нищо, но все пак направиха дарение за Младежка банка – Видин. Събраните на благотворителния базар средства отиват във фонда, с който в последствие ще бъдат финансирани проекти на младежи от област Видин.

От екипа на Младежка банка – Видин благодариха на хората, направили дарение в името на тази добра кауза. И пожелаха на всички жители на област Видин светли и щастливи Великденски празници, здраве и спокойствие във всеки дом!

   
© Активно Общество