Миладин Боянов от Сдружение „Активно общество“ изнесе лекция пред ученици в Дреновец

Сдружение „Активно общество“ – както показва и името на нашата организация – се стреми да събере на едно място активни млади хора, които искат да направят нещо за своето населено място и за развитието на обществото, в което живеят. Единадесетокласникът Миладин Боянов от село Дреновец доказват това. На 2 декември младежът, който от около една година членува в Сдружение „Активно общество“, изнесе лекция на тема „Световния ден на СПИН/ХИВ” пред ученици от гимназиален курс в училище „Никола Йонков Вапцаров“ – село Дреновец, където самият Миладин учи.

„От доста време желая да направя нещо такова, тъй като искам да уча медицина. И за мен това е много важно, тъй като СПИН е заболяване, с което всяка една минута се заразяват нови и нови хора. По случай Световния ден за борба срещу СПИН/ХИВ реших да направя една такава лекция пред ученици от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ в село Дреновец“, разказа Миладин.

Сподели, че се радва от интереса, с който съучениците му изслушали лекцията. „От началото се притеснявах – тъй като ми е първа лекция – да говоря пред местна аудитория, и си мислех: „Боже, дали ще се случат нещата? Дали ще проявят интерес съучениците ми“. Имаха интерес, слушаха цялата лекция през цялото време с много голям интерес, не ме прекъсваха. Опитах се да обяснявам много подробно, но и на разбираем език“, разказа младежът.

Допълни, че в подготовката за лекцията се консултирал за всичко с д-р Радосвета Стаменкова, изпълнителен директор на „Българска асоциация по семейно планиране“. От ръководството на училището също подкрепили идеята на единадесетокласника.

Младежът вече планира и следващи лекции, които ще се занимават с проблемите за расизма и дискриминацията. „На 13 декември ще е първата – в село Дреновец, предимно пред деца от 5 до 12 клас. След това имам идеи за лекции на същата тема в село Бело поле и в село Ружинци. Мисля си, че темата, която съм е избрал, е много подходяща, тъй като расизмът е проблем, който не само в България съществува – има го по целия свят“, сподели Миладин.

 

 

   
© Активно Общество