„Квартални войни“ търси най-красивата градинка или най-добре поддържаната зелена площ в община Видин

„Квартални войни“ – състезание, имащо за цел да насърчи гражданската инициативност и ангажираност към средата, която ни заобикаля, организират Сдружение „Активно общество“ и Община Видин. В същността си инициативата е едно предизвикателство към жителите на община Видин да създадат красив кът в близост до своя дом или да се погрижат за добрия цялостен вид на междублоково пространство или зелена площ, или пък да покажат място, за което и до момента са полагали грижи.

Кампанията ще бъде организирана на конкурсен принцип – тоест, справилите се най-добре с предизвикателството граждани, неформални или формални групи от граждани ще получат награди. Крайният срок за получаване на предложения е 25 юни.
Състезанието ще се проведе в две категории – за участници от град Видин и за участници от останалите населени места от общината. Ограничения пред участниците, възрастови или други, няма.
Регламентът е прост. Първо, заснемате мястото, което сте избрали да облагородите и изпращате снимките, заедно с адрес или описание на локацията, както и лице и телефон за контакт на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . На следващия етап осъществявате трансформацията на избраното място. Последната стъпка е да се заснеме крайния резултат и снимката, заедно с адрес или описание на локацията, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Може да се участва с новооформени площи, както и с такива, които и вече поддържате.
Комисия ще провери на място всяко от предложенията, а трите най-добри от тях във всяка от двете категории, ще бъдат наградени на специално събитие, което ще бъде организирано на 29 юни – Деня на река Дунав.
Бъдете креативни! Нека заедно направим средата, която ни заобикаля, по-хубаво място за живот!

 

   
© Активно Общество