Младежка банка – Видин се включва в организацията на концерт-конкурса „Песен на свети Валентин“

Младежка банка – Видин към Сдружение „Активно общество“ се включва в организирането на станалия традиционен концерт-конкурс „Песен на свети Валентин“. Тази година проявата, която ще има своето 20-то издание, ще се проведе на 12 февруари от 17:00 ч. на обичайното място – залата на Симфониета – Видин. Организатори на събитието са още Община Видин и Oбщински младежки съвет за превенция на зависимости – Видин, а в конкурса могат да участват индивидуални изпълнители или групи, със свои авторски песни или с песни, посветени на любовта.
Освен традиционния песенен конкурс, тази година, благодарение на екипа на Младежка банка – Видин, за публиката е подготвена изненада. С какво са замислили да изненадат зрителите на концерта, разказват Биляна Борисова и Владислав Ангелов от екипа на Младежка банка – Видин. „Решихме да се включим в концерта „Песен на свети Валентин“ с организиране на томбола – на входа на Симфониетата ще има поставена кутия, в която всеки ще може да пусне дарение, в замяна на което ще получи номерче за участие в томболата и ще има шанс да бъде избран и да получи някоя от нашите награди“, обяснява Биляна. „Подготвили сме общо пет награди – две малки и три големи. Малките награди са лакомства, големите предпочитаме да останат изненада, но гарантираме, че получилите ги ще останат доволни“, допълва Владислав.
Досега настоящият екип на Младежката банка организира няколко изключително успешни дарителски акции, включително базара за книги на 1 ноември и коледния базар в МОЛ – Видин, а с всяко следващо събитие увереността на доброволците в собствените им идеи и в способностите им да осъществят тези идеи се повишава. „Най-малкото успехите досега дават самочувствие“, споделя Владислав. „Хората вече гледат на нас по друг начин – знаят кои сме ние, от Младежка банка – Видин, и с какво се занимаваме“, казва Биляна.
Младежите припомнят, че даренията отиват за добра кауза – финансиране на идеи и инициатива на други млади хора от област Видин, които ще кандидатстват с проекти в обявена от Младежката банка процедура. Затова Биляна и Владислав приканват младите хора да дойдат на XX-тото издание на концерт-конкурса „Песен на свети Валентин”, за да се забавляват с талантите на сцената, да пробват късмета си в организираната томбола и да подкрепят младежката инициативност.

   
© Активно Общество