Великден с младежите на Видин – поредна успешна инициатива на Младежка банка – Видин

Поредна успешна инициатива осъществиха доброволците от Младежка банка – Видин към Сдружение „Активно общество“. На Велики четвъртък, под мотото „Великден с младежите на Видин“, от екипа на Младежка банка бяха подготвили редица изненади за жителите и гостите на град Видин – както за децата, така и за възрастните. Събитието, организирано съвместно с Община Видин, е част от програмата на Видинска община за Великденските празници.
На площад „Бдинци“ младите хора бяха подредили станалия вече традиционен книжен базар, от който всеки можеше да си избере книга, както и да остави друга, която да бъде преоткрита от нов читател. За най-малките беше организирано боядисване на яйца, както и рисуване на лица. Доброволците от Младежка банка бяха изработили и два макета на великденски яйца, с които желаещите можеха да се снимат.

Както и при останалите инициативи на Младежка банка – Видин, и в тази нямаше задължение видинските граждани да заплащат каквото и да е – вместо това всеки можеше, ако прецени, да направи дарение в специална кутия. Знаейки, че така помага за една добра кауза и подкрепя младежката инициативност, както подчерта Емил Иванов, главен секретар на Сдружение „Активно общество“. „Средствата отиват за целите на Младежка банка – след няколко месеца ще обявим конкурс, в който млади хора до 25 години ще могат да кандидатстват с идейни проекти и, естествено, най-добрите проекти ще бъдат одобрени и финансирани“, обясни Емил Иванов.
След поредната успешна инициатива за доброволците от Младежка банка – Видин остана удовлетворението от това, че усилията, вложени в подготовката на великденското събитие, са си стрували. Анна-Мари Мирославова от екипа на Младежка банка – Видин обобщи: „Интересът към нашата инициатива „Великден с младежите на Видин“ ни зарадва, защото доста се постарахме и се потрудихме. Чрез инициативите, които провеждаме с Младежка банка – Видин помагаме на младите хора във Видин да реализират идеите си, да се развиват и така и град Видин да се развива. Помагаме на хората да имат развлечения, като създаваме събития, в които и на нас би ни харесало да се включим. Освен това доставяме удоволствие и на самите себе си, като правим добри дела“.

 

   
© Активно Общество