Сдружение „Активно общество“ обявява старта на петото издание на националната кампания „Спаси едно дърво“

След постигнатите изключително добри резултати през 2017 година на кампанията „Спаси едно дърво“, Сдружение „Активно общество“ обявява старта на петото издание на екоинициативата. Кампанията, в рамките на която се разполагат кутии за събиране на хартия в обществени сгради, институции и търговски обекти; събира се и се предава непотребна хартия за рециклиране и се засаждат дръвчета, се радва на огромен успех и популярност. През годините „Спаси едно дърво“ разшири обхвата си от град Видин до областно ниво, а през 2017 година се реализира амбицията на Сдружение „Активно общество“ и кампанията стана национална.
Така през 2018 година екоинициативата беше реализирана в 16 области на България, в нея се включиха десетки администрации и културни и образователни институции, както и стотици доброволци. Резултатът беше над 450 засадени дръвчета в десетки села и градове на България и тонове хартия, предадена за рециклиране. И, което е най-важното, още множество хора привлечени към каузата за разделно събиране и рециклиране на отпадъци.
Имате възможност и вие да станете част от тази мащабна екокампания. За реализиране през 2018 година на кампанията „Спаси едно дърво“, Сдружение „Активно общество“ приканва доброволци и организации за сътрудничество по осъществяването на екологичната инициатива.

Етапи на кампанията „Спаси едно дърво“ през 2018 година:
От 1 до 15 юни разполагане на кутии за събиране на хартия в обществени сгради и търговски обекти;
От 15 юни до 30 ноември предаване на събраната хартия за рециклиране;
Ноември-декември - засаждане на дръвчета.

За повече информация и заявка за включване в кампанията:
Сдружение „Активно общество“; гр. Видин, пл. „Бдинци“ № 2
тел.: 0898 62 23 23 – Боряна Бориславова, координатор на кампанията
тел.: 0888 70 16 27 – Емил Иванов, гл. секретар
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
https://www.facebook.com/Aktivnoobshestvo/

Указания и заявка за участие в кампанията "Спаси едно дърво 2018", както и информационни материали може да откриете по-долу.

   
© Активно Общество