Сдружение „Активно общество“ почисти зелени площи в к-с „Химик“

Сдружение „Активно общество“, съвместно с Екокомисия Видин, проведе акция по почистване на зелени площи в град Видин. Организирахме съботната екоинициатива в отговор на призива на Община Видин всички ние, жителите на този град, да се включим в почистването и облагородяването на прилежащите площи към жилищните кооперации и блокове, така че обкръжаващата ни среда да стане по-приятна.

Решихме да стартираме инициативата от най-населения квартал в град Видин – „Химик“, като съсредоточихме усилията си в района на блок „Яворов“, около Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ и Детска градина „Славейче“. При почистването обърнахме особено внимание на детските и спортните площадки в района, от където също събрахме значително количество отпадъци.

„Находките“ ни бяха най-разнообразни – бутилки, както пластмасови, така и стъклени, опаковки от захарни изделия, найлонови пликове, цигарени кутии, дрехи, санитарно-хигиенни материали… и какво ли още не. Така само за няколко часа успяхме да напълним над 20 чувала с боклуци.

Резултат, който ни изпълни с удовлетворение от свършената работа. А освен че направихме една малка частица от Видин по-чиста, надяваме се да вдъхновим и други хора да покажат на дело, че обичат своя град, като почистят района около дома си. Или поне като не изхвърлят боклуци в зелените площи.

 

   
© Активно Общество