„Кварталните войни“ във Видин се разгорещяват

„Кварталните войни“ във Видин все повече се разгорещяват. Интересът към инициативата, която съвместно подеха Сдружение „Активно общество“ и Община Видин, е значителен. Предизвикателството да създадат краси в кът в близост до своя дом, да се погрижат за добрия цялостен вид на междублоково пространство или зелена площ, или пък да покажат място, за което и до момента са полагали грижи, вече приеха жители на кварталите „Ал. Стамболийски“, „Бонония“, „Химик“, на ул. „Баба Вида“ в град Видин, както и от селата Кутово, Майор Узуново и други.

„Обаждат се хора, които търсят допълнителна информация, така че със сигурност можем да кажем, че и в други квартали на град Видин и населени места в общината в момента работят и ще участват. Смятам, че идеята се оказа добра, защото чрез съвместната ни кампания с Община Видин успяхме да ангажираме енергията на гражданите към това да създадат нещо хубаво и да подобрят облика на средата, в която живеем“, каза председателят на Сдружение „Активно общество“ Радослав Георгиев.

За справилите се най-добре със задачата да преобразят избрано от тях кътче ще има награди. Крайният срок за получаване на предложения е 25 юни. А победителите в двете категории – участници от град Видин и участници от останалите населени места от общината – ще бъдат наградени на церемония на 29 юни, когато се отбелязва Деня на река Дунав.

Регламентът е прост. Първо, заснемате мястото, което сте избрали да облагородите и изпращате снимките, заедно с адрес или описание на локацията, както и лице и телефон за контакт на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . На следващия етап осъществявате трансформацията на избраното място. Последната стъпка е да се заснеме крайния резултат и снимката, заедно с адрес или описание на локацията, на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Може да се участва с новооформени площи, както и с такива, които и вече поддържате.

Бъдете активни и креативни! Нека заедно направим средата, която ни заобикаля, по-хубаво място за живот!

 

 

 

   
© Активно Общество